Hvordan laver man en let og billig dræbersneglefælde med malt? Dagens artikel går i en lidt anderledes retning, og fortæller hvordan du kan finde praktisk anvendelse af dine hjemmebrygger-råvarer.

Hjemmebryg er en spændende hobby, der lader dig designe unikke smagsoplevelser og kaste dig ud i eksperimenter med dit bryg. Det betyder også at du hurtigt opbygger et lager af forskellige råvarer, ekstrakter og tilsætningsstoffer. Flere af disse kan dog også bruges til mere og andet end øl.

Har du samtidig oplevet problemer med dræbersnegle i haven, har du måske allerede løsningen liggende, og ellers kan du hurtigt skaffe det.

I dag taler vi om spraymalt. Denne maltekstrakt på spray har en bred række anvendelser i hjemmebryg; sukkererstatning, gærstarter eller bare nem tilsætning af ekstra malt. Men den kan altså også bruges til at fange dræbersnegle.

Alt du skal bruge:

  • Spraymalt
  • Tomme mælkekartoner af typen med skruelåg
  • Vand
  • Sprit
Kilde: artikel fra TV2 Lorry

For at lave fælderne blander du ca. 1 liter vand og 3 cl sprit med 25 gram af dit spraymalt.

Fordel blandingen mellem 4 eller 5 mælkekartoner, en god mængde, så kartonen kan ligge på siden uden det flyder ud.

Læg dine fælder ud, så kartonen ligger på siden (som vist i foto ovenfor) og selvfølgelig uden låg på. Så kan sneglene kravle ind efter den lækre malt, men sprittet sikrer altså at de ikke kommer ud igen.

Læg for eksempel fælderne ud sidst på dagen, hvor sneglene er mest aktive, og du vil hurtigt se resultater. Fælderne bør erstattes efter 3-4 dage ude. Når du samler dem op, bør du bruger handsker eller i hvert fald hurtigt vaske hænder efter, da du nok er kommet i kontakt med sneglenes slim.

Det er en enkel men genial type fælde. Åbningen lukker dræbersnegle ind, men ikke f.eks. vinbjergsnegle. Og der er ikke nogle kemikalier i fælden der er skadelige, medmindre altså man er en snegl.

Vi synes det er en smart, ny måde at bruge vores råvarer på. Kender du andre smarte tricks med hjemmebryggerens råvarer eller udstyr som du vil dele, så vil vi meget gerne høre det. Giv os et tip, og så kan vi måske bringe det her på bloggen i fremtiden.